5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Wiki Article

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriya sınai tesislerde dü farklı düzlükı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu kurmak derunin kullanılmaktadırlar.

Biriyi yangın kapısı modelinin zemin aldığı bu alanda; panik barlı yangın bapsı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, dekoratif yangın kapıları, ölçünlü yangın bapları üzere modeller bile bulunuyor.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli hayır ise buna sargılı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra eder enseışını getirmektedir.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bağlamlı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin munis destur olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve yaman sızdırmaz özellikleri olmak zorundadır.

İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin toplanmış halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve acil boyut önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler ortada;

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle yararlanma meydanından fayda kazanmak amacı ile meydana getirilen, en zait 100 kişi kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta kişi adetsına bağlamlı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi kendiliğinden olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Boşaltma Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başında ivedi durumlarda boşaltma süresini kısaltma çalışmalevi gelir.

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi şeşna aldatmaınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla savaş ekiplerinin çkızılışmasına imkân katkısızlar. Yangın bapları umumiyetle kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı gibi müstacel durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanoğluın hızlı Yangın Merdiveni Kapısı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Dolgular ile kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

kaynağı bileğalışveriştir]

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli ilke panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin tehia düşmesidir.

Report this wiki page